Dobozrendelés

Karton és Hullámkarton termékek

        Köszönjük, hogy minket választ

  1. Kérjük vegye figyelembe, hogy mivel termékeinket saját igényeihez tudja igazítani, ezért nem raktárkészletről szállítunk. 
  2. Nálunk a megrendelés leadása után valós idejű gyártás folyik. A gyártási idő függ a rendelt mennyiségtől és a termék felületétől is. A nyomtatott termékek gyártása és jóváhagyatása több időt vesznek igénybe. 
  3. Megállapodás szerint történik a gyártás és a szállítás.

Hullámkarton doboz gyártás:

A dobozok típusait a FEFCO katalógusban található kódok alapján azonosítjuk és tartjuk nyilván.

A dobozok méretei alatt a belső méreteket kell érteni, melyeket mm-ben adnak meg a következő módon:

Hosszúság (L) x Szélesség (B) x Magasság (H)
Hosszúság (L) = kinyitott állapotban a hosszabb méret
Szélesség (B) = kinyitott állapotban a kisebb méret
Magasság (H) = a doboz nyitási felületétől a doboz aljáig terjedő méret
Továbbá anyagminőséget, behordást, esetleg a BCT/ECT értékekkel bővített információkat kérjük megadni, amennyiben van ilyen vevői elvárás.

Ehhez részletes információkat a Zsoldos Benő cikkéből nyerhetnek az alábbi weboldalon: https://www.pointernet.pds.hu/ujsagok/transpack/2004-ev/02/tra-04.html

Ha rendelkezésre áll, akkor mintadobozt is kérünk. 

Az ívek méretei milliméterekben vannak megadva - az ív (illetve tábla) szélessége x hosszúsága, ahol is a szélesség a hullám irányával párhuzamos méret.

Érdemes a paramétereket úgy figyelembe venni, hogy a hullám irány függőlegesen legyen, párhuzamosan a magassággal. A kimetszett típusú dobozok vevőink egyedi igénye szerint készülnek. Ezek a típusok tervezést és szerszám készítést igényelnek. Első lépésként a megadott paraméterek alapján tervezés után egy minta készül, melyet a vevő jóváhagy. Utólagosan szerszám módosítás már nem lehetséges. A módosított termék, új terméknek minősül.

A FEFCO katalógus tartalmazza a dobozok kiegészítő kellékeit is, mint például a rekesz, tálca, betét, fedlap, elválasztó. Mivel a kereskedelemben számtalan dobozféleség van forgalomban, ezért hozott minta alapján annak legyártására is van lehetőség.


Hullámkartonok hullámtípusai:

  • E -HULLÁM - 1,6-2 mm
  • D -HULLÁM - KB. 2,3 mm
  • B -HULLÁM - KB. 3,0 mm
  • C -HULLÁM - KB. 4,0 mm
  • EB-HULLÁM - KB. 4,5 mm
  • EC- HULLÁM - KB. 5,0 mm
  • BC-HULLÁM - KB. 7,0 mm